HPG: 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 3’ü de yaralandı. Gerilla güçlerinden darbe yiyen işgalciler, 12 kez kimyasal silahlarla saldırdı.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Üç yıldır destansı ve tarihi direnişin sergilendiği Zap’ta Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında sonuç alamayan işgalci Türk ordusu, son üç günde Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimize karşı yoğun bir biçimde kimyasal silah kullanmaya başlamıştır. Savaş suçlusu işgalci Türk ordusunun bu insanlık dışı saldırısına karşı güçlerimizin direnişi kesintisiz devam etmektedir. İşgalci Türk ordusunun hiçbir yönelimi Apocu fedai ruhla donanmış Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın iradesini kıramayacaktır” dedi.

HPG Şu ayrıntıları paylaştı:

“Metîna bölgesi;

11 Mayıs günü sabah saatlerinde Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 3 işgalci cezalandırıldı ve 2 işgalci de yaralandı.

11 Mayıs günü öğlen saatlerinde Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ferdi ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci de yaralandı.

11 Mayıs günü saat 16:00’da Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Aynı zamanda yol yapmaya çalışan işgalcilere ait kepçe vurularak darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

12 Mayıs günü saat 23:00’dan 13 Mayıs saat 04:00’a kadar Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimize karşı 12 kez zehirli kimyasal gazlar kullanıldı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

12 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Dergelê ve Bêşîlî Direniş Alanları 2 kez savaş uçakları ile bombalandı.”