HPG: 4 işgalci cezalandırıldı, 5 mobesse ve 1 çadır imha edildi

Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap ve Metîna’da gerçekleştirilen gerilla eylemlerin 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 5 mobesse ve 1 çadır da imha edildi

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylemler ve işgal saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Metîna bölgesi;

2 Mayıs saat 18:30’da Golka Direniş Alanı’nda çadıra giren işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 4 işgalci cezalandırıldı ve 1 çadır imha edildi.   

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

29 Nisan saat 19:45’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

1 Mayıs saat 13:30, 15:00 ve 15:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 3 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

1 Mayıs saat 16:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

1 ve 3 Mayıs’ta Garê bölgesinin Deşta Nehlê, Deşta Kafya alanı 10 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Şêlazê, Bazê Direniş Alanı 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 5 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 2 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam; 22 kez savaş uçakları ile bombalandı.

1 ve 3 Mayıs’ta Golka ve Şêlazê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”