YPG savaşçısı Altunç toprağa verildi

Kobanê’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fırat Altunç (Harun Goyi), binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Kobanê’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fırat Altunç (Harun Goyi), binlerce kişinin katıldığı  törenle toprağa verildi.
YPG/YPJ güçlerinin Kobanê köylerini özgürleştirme hamlesi sırasında 2 Mart tarihinde DAİŞ çeteleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fırat Altunç'un (Harun Goyi) cenazesi, Şırnak'ın Balveren Beldesi'nde toprağa verildi. Urfa'da otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra konulduğu ambulansı takip eden yüzlerce araçlık konvoyla memleketi Şırnak'a getirilen Altunç'un cenazesi, kent girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Cenaze töreni nedeniyle yoğun polisiye önlemlerin alındığı kent girişinde, cenazenin kent merkezinden girişine izin vermeyen polislerle yapılan görüşmenin ardından konvoy tekrar yoluna devam etti. 
Konvoyun geçtiği güzergahlarda da yollara çıkan ilçe sakinleri Altunç'un naaşını "Bijî berxwedana Kobané", "Şehît Harun ölümsüzdür", "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla selamladı. 
Kent merkezinde atılan turun ardından cenaze konvoyu yoluna devam ederek, Balveren Beldesi'ne ulaştı. Cudi Dağı'nın eteğinde bulunan Temtemu Mezarlığı'na getirilen sarı, kırmızı ve yeşil renklerde flamalarla sarılı Altunç'un tabutu, ambulanstan indirilerek dini vecibeleri yerine getirildi. 
Ardından yeniden omuzlara alınan tabut, PKK, KCK ve YPG bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve YPG'li Artunç'un posterlerini taşıyan kitle tarafından defnedileceği yere getirildi.
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bölge belediye eş başkanları ve Törende, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Burada konuşan MEYA-DER Cizre Şubesi Eş Başkanı Mele Kasım Yiğit, "DAİŞ katilleri bir genci daha katletti. Harun Goyi, hakikat ve özgürlük yolunda şehit oldu" dedi. 

'ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ'

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise ailesine ve tüm Kürt halkına başsağlığında bulunarak başladığı mezar başındaki konuşmasında şunları söyledi:  "Bugün Botan halkı bir canını daha toprağa vererek Kürdistan'a özgürlüğü müjdeliyor. Bütün Ortadoğu, bütün insanlık onurunu bu şehitlere, Harun'lara, Arin'lere emanet ediyor. Bunlar bizim en değerli en duyarlı canlarımızdı. Gencecik bedenlerini feda ederek Kürt halkının başını dik tuttu, onuruna sahip çıktı. Pazarlarda satılan insanlık onurunun en kıymetli savunuculuğunu yaptılar. Gençlerimiz bu savaşı Arap'ların, Süryani'lerin ve Ortadoğu'da yaşayan tüm halkların kurtuluşu için verdi. Onların sayesindedir ki bu gün Kobanê, Şengal, Tıl Hemis, Tıl Berak gibi nice zaferler kazanılmıştır. Adım adım halklar özgürleştirilirken, Kürt gençlerinin zaferi şu anda dünya gündeminde yer edinmiştir. Kimse kendini kandırmasın; şu anda yürüyen bir çözüm süreci varsa o da şehitlerimizin vermiş olduğu amansız mücadelesinin sayesindedir. Bunun için dünya halkları, bizler şehitlerimize sahip çıkmalı ve her zamankinden daha fazla mücadele etmeliyiz." 
Altunç ailesinden amca Sait Altunç'un konuşması sonrası YPG'li Altunç'un naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi