GÖRÜNTÜLÜ

Gazeteci Serdeşt Osman katledilişinin yıl dönümünde anıldı

Hewlêr’de 4 Mayıs 2010 tarihinde kaçırıldıktan sonra cenazesi ertesi gün yol üzerinde bulunan Gazeteci Serdeşt Osman, katledilişinin yıl dönümü vesilesiyle Silêmanî’de anıldı.

GAZETECİ SERDEŞT OSMAN'IN KATLEDİLİŞİNİN 14. YIL DÖNÜMÜ

KDP’ye bağlı yüzü maskeli silahlı kişiler tarafından 4 Mayıs 2010’da sabah saatlerinde Hewlêr’de kaçırılan ve cenazesi 5 Mayıs günü Musul yolu üzerinde bulunan Gazeteci Serdeşt Osman için Silêmanî merkezindeki Baxê Giştî’de anma etkinliği düzenlendi.

Çok sayıda gazeteci, aktivist, parti ve örgüt temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen anmada, katledilişinin 14’üncü yılını temsilen 14 güvercin uçuruldu.

Etkinlikte konuşan Gazeteci Hêmin Mamendewe, 14 yıl geçmesine rağmen Serdeşt Osman’ın katledilmesiyle açılan yaranın hala kapanmadığını söyledi. Mamendewe, “Bizler hala kaçırıldığı ilk günün acısını yüreğimizde hissediyoruz. Serdeşt 14 yıl önce kara bir el tarafından kaçırıldı. Bu kara eller Serdeştlerin yok olacağını söyledi ancak Serdeşt özgürlük tohumu oldu ve özgürlük talep eden herkesin bahçesinde yeşerdi.”

“Serdeşt’i şehit düşürdüler ancak hala Serdeşt’in gölgesinden korkuyorlar” diyen Gazeteci Mamendewe, “Özgürlükten korktukları için Şêrwan ve arkadaşlarını da hapsettiler. Serdeşt’in yoldaşlarını topraklarından uzaklaştırdılar. Serdeşt’i katleden zihniyet, Silêman Ahmet, Şêrwan Şêrwanî ve Qehreman Şukrileri hapseden zihniyetle aynıdır. Serdeşt’in anıları gün geçtikçe büyürken katilleri küçülüyor” dedi.