Seçimler için son çare: Peşmergeleri öldürtmek !

Türk devleti ve KDP her gün yeni bir provokasyon peşinde. Şimdi de de Başûr'daki seçimleri erteletmek için KDP kendine bağlı bazı güçleri çatışma alanına sürerek öldürttürüp "savaştayız" diyerek seçimleri erteletmeyi planlıyor.

 Ankara, Bağdat ve Hewlêr üçgeninde aylardır Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı yeni savaş hazırlıkları yapılırken, işgal operasyonunun ilk sinyalleri ise Medya Savunma Alanları'na bağlı Metîna bölgesinde başlatıldı. Aşamalı olarak gerçekleştirilmek istenen operasyonlar için TC ve KDP’nin bölgeye yaptığı askeri sevkiyatlar devam ediyor. 

METİNA DÜN GECEDEN BERİ YOĞUN SALDIRI ALTINDA

Kamuoyunda herhangi bir tepkinin oluşmaması içinde operasyona dair bilgi ve gelişmeler gizli tutulmaya çalışılırken, TC ordusunun dün geceden beri Metîna’nın birçok bölgesine yoğun saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca KDP’nin operasyonlarda daha aktif rol alabilmesi için kimi hazırlıkların yapıldığı  da kaydedildi. 

YENİ BİR SAVAŞ SENARYOSU

Hazırlıklarına birçok alanda devam edilen operasyonlar çerçevesinde KDP’nin öncülüğünde yeni planların devreye konulmaya çalıştığı ifade edilirken, önümüzdeki günlerde Türk ordusunun KDP’ye bağlı bazı güçleri önüne katarak, Metîna'da HPG noktalarına yöneleceği gelen bilgiler arasında. 

“PEŞMERGELER ÖLDÜRTÜLECEK”!

Saldırıların bu şekilde organize edileceği ve gelinen aşamada HPG’nin karşılık vermesiyle darbe alacak güçten “saldırıya uğrayan bir peşmerge” tablosunun oluşturulmaya çalışılacağı bildirildi. Bu şekilde bir provokasyonun alt yapısının hazırlandığı aktarılırken, temel amaç ise KDP’nin yaşadığı sorunları savaş ile kapatma çabası arayışlarından ileri geldiği aktarıldı. 

SEÇİMLERİ İPTAL ETMEK İÇİN

Planın hayat bulması halinde ise Neçirvan Barzani’nin kameraların karşısına geçip, “ Bir savaş halindeyiz. Bu koşullarda seçimler gerçekleştirilemez. Seçimleri bu olağanüstü durumdan kaynaklı erteliyoruz” açıklamasına hazırlandığı da ileri sürülüyor. 

Tüm ağırlığını bu plana veren KDP’nin savaş gerekçeleri yaratmak için söz konusu provokasyonun hazırlıklarını hızlandırdığı, TC’nin ise bu planın hayat bulması için tüm gücünü seferber ettiği öğrenildi. 

ÇALINMADIK KAPI BIRAKILMADI SON ÇARE…

Öte taraftan KDP; Başûrê Kurdistan’da seçimlerin başını çektiği siyasi krizden kurtulmanın yolunu bulmak için çalmadık kapı bırakmadı. Sırasıyla ABD, Sudani hükümeti, Irak’ta bulunan Şii güçler ve en son İran ile yaptığı görüşmelerde sonuç alamayan KDP, böylesi bir provokasyonla Başûrê Kurdistan’da olağanüstü bir durum yaratarak, seçimleri ertelemek için farklı bir yol devreye koymayı planlıyor. KDP; iktidarını kurtarmak için kendisine bağlı peşmergeleri öldürtmeye hazırlanırken, planın gerçekleşmesi halinde hem TC hem de KDP bu durumdan istifade etmeyi tasarlıyor.