‘Kızıldere’den Rojava’ya sürüyor mücadele’

HDK Kadıköy Gençlik Meclisi, Kızıldere katliamının 43. yılında Mahir Çayan ve arkadaşlarını Kadıköy’de yaptıkları yürüyüşle andı.

HDK Kadıköy Gençlik Meclisi, Kızıldere katliamının 43. yılında Mahir Çayan ve arkadaşlarını Kadıköy’de yaptıkları yürüyüşle andı. “Kızıldere son değil, savaş sürüyor” sloganlarını atan HDK’li gençler, Kızıldere’den Rojava’ya faşizme karşı mücadelenin yükseldiğini vurguladı.

HDK Kadıköy Gençlik Meclisi, Kızıldere katliamının 43. yılında, 68 kuşağının önderi Mahir Çayan ve arkadaşlarını Kadıköy’de yaptıkları yürüyüşle andı. Kaldıraç’ın destek için hazır bulunduğu yürüyüşte, üzerinde Mahir Çayan ve arkadaşlarının fotoğrafının bulunduğu “Kızıldere’den Rojava’ya mücadele sürüyor” pankartı açıldı. Bahriye caddesinden, Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na oradan da Boğa heykeline yürüyen kitle hep bir ağızdan, “Mahir Çayan kavgamızda yaşıyor”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş”, “Katil devlet hesap verecek”, “Onlara sözümüz devrim olacak”, “Kızıldere son değil, savaş sürüyor” sloganlarını attı. Mehmet Ayvalıtaş Parkında, Kızıldere’de katledilen devrimciler için bir dakika saygı duruşu yapan kitle daha sonra polis tarafından ablukaya alınan Boğa heykelinin önüne geldi. Burada kitle anıda açıklamayı HDK Kadıköy Meclis üyesi Ezgi Yörükoğlu okudu.

‘CHE’Yİ MAHİR’İ KATLEDEREK YOK EDECEKLERİNİ SANANLAR YANILDILAR’

Kızıldere’de katledilen Mahir Çayan ve arkadaşlarının Denizlerin idamını durdurmak için yola koyulduklarını belirten Yörükoğlu, askerlerin “Teslim ol” çağrısına evin çatısına çıkan Mahir Çayan’ın, “Erleri geri çekin, rütbeliler gelsin. Biz buraya dönmeye değil, ölmeye geldik” cevabını hatırlattı.

“Che’yi vurarak yok edeceklerini sananlar, nasıl yanıldıysa, Çayan ve arkadaşlarını katlederek durduracaklarını sananlar, onların arkasında yükselen mücadele ile bir kere daha yanıldılar” diyen Yörükoğlu, “O bize ölüm karşısında hiç tereddüt etmemeyi, mücadeleyi, yoldaşları için ölüme korkusuzca gidebilmeyi öğretti” diye konuştu.

‘MAHİR’İN MÜCADELESİ KOBANÊ ZAFERİYLE TAŞLANDI’

Kızıldere’nin yolunun ezilen haklarla dayanışma yolu olduğunun altını çizen Yörükoğlu, Mahir Çayanların bıraktığı mirasını taşıyanların, bugün Kobanê’de Kürt halkıyla omuz omuza dövüştüğünü vurguladı. “Deniz Gezmiş sehpaya, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ sloganıyla yürümüştür. Onlar Kızıldere’ye devrimci dayanışmayı hayata geçirmek için yürümüştür” diye hatırlatan Yörükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt Özgürlük Hareketi bugün Türkiye ve dünya devrim mücadelesinde önemli bir yeri doldurmaktadır. Kürt halkının yıllardır katliamlara karşı sürdürdüğü mücadele bugün Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı kazanılan zaferle taşlanmıştır.”