Kayyumlardan milyonlar alan Ziya Türk hakkında suç duyurusu

Wan'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) üye olan belediye eşbaşkanlarını hedef alan ve kayyumlar döneminde milyonlarca TL gelir elde ettiği ortaya çıkan Ziya Türk hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

SUÇ DUYURUSU

Van Postası adlı internet sitesinin sahibi olduğu belirtilen Ziya Türk'ün, sivil toplum örgütleri, belediyelerin yeni yönetimlerini ve daire başkanlarını hedef gösteren paylaşımları sonrasında 4 belediyeden 3 milyon TL'yi aşan gelir elde ettiği ortaya çıktı.

Belediye eşbaşkanları, daire başkanları, müdürler ve diğer hedef gösterilen kişiler, Türk hakkında "Hakaret", "İftira", "Kişilerin verilerinin izinsiz paylaşılması", "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "Haksız kazanç elde etme" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularında, Türk'ün tutuklanması talep edilirken, mal varlığının araştırılması ve haksız kazançların geri alınması istendi.

Dilekçede, "Şüphelinin kişilere karşı işlediği sabit olduğundan kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu kabul edilmelidir. Onlarca kişinin şikayette bulunacağı göz önüne alındığında şüphelinin kaçma şüphesinin bulunduğu anlaşılmaktadır. Dolayısıyla şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmesini talep ederiz" denildi.

17 kişinin şu ana kadar suç duyurusunda bulunduğu belirtilirken, belediye eşbaşkanları ve diğer kurumların da Türk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Öte yandan, haberin yayınlanmasının ardından kentteki birçok gazeteci ve kurum temsilcisi, Türk'ün elde ettiği haksız kazanca ilişkin kayyumlardan açıklama yapılması için çağrı yaptı. Ayrıca, AKP milletvekilleri ve AKP Genel Merkezi'ne de bu konuda şikayetlerin gönderildiği ve gereğinin yapılmasının istendiği öğrenildi. Türk'ün, sosyal medya hesaplarını askıya aldığı da bildirildi.