Dersim’de Kızıldere ve Amed katliamı kınandı

Dersim’de Kızıldere ve Amed katliamları kınadı.

Dersim’de Kızıldere ve Amed katliamları kınadı. Demokratik Bölgeler Partisi ve Hakların Demokratik Partisi Dersim İl Eş Başkanlıkları öncülüğünde bir araya gelen kitle Kızıldere ve Amed Katliamı düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen kitle “Kızıldere’den 28 Mart Amed katliamını kınıyoruz, failler yargılansın, hesap sorulsun” pankartı açılarak sık sık “Kızıldere’yi unutma unutturma, failler yargılansın, hesap sorulsun” sloganları atıldı. Sanat Sokağı’nda gerçekleşen basın açıklamasına Dersim Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, DBP, HDP, Partizan, ESP ve DBP Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

DBP Dersim İl Eşbaşkanı Melek Dolaz yaptığı açıklamada yurtsever, devrimci, sosyalist gelenekten gelen bir mücadelenin neferi olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” şiarıyla devraldıkları bayrağı taşımanın ve yükseltmenin kararlılığında olduklarını dile getirdi.

“43 yıl önce Kızıldere’de Türkiyeli devrimci önderler Mahir Çayan ve arkadaşlar yargısız bir şekilde katledildiler. Bu katliam devrimcilere gözdağı verip mücadeleden koparmayı amaçlamıştır. Ancak Kürt ve Türk halklarını vazgeçirememiştir ve bundan sonra da vazgeçiremeyecektir. Yine 2006 yılında Amed’de yaşamını yitiren gerillaların cenazelerini alıp defin etmek isteyen halka saldırı olmuş ve bu saldırılarda 8’i çocuk olmak üzere 14 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Katliamları kınıyor ve faillerin yargılanmasını bu gerçeklerle yüzleşilmesi gerekiyor.

Aynı şekilde 28 Mart 1986 yılında Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin yiğit evladı Mahsum Korkmaz’ın şahadet yıl dönümünü geride bıraktık. Kürdistan’ın  yiğit evladını unutmayacağız. Anılarını mücadelemizde yaşatacağız” dedi.