Amerikan polisi bir siyahiyi dizinin altında boğarak katletti

Amerikalı bir polis memuru, 53 yaşındaki Afro-Amerikalı Frank Tyson'ı dizinin altında boğarak katletti.

ABD'DE AFRO-AMERİKALILARA POLİS TERÖRÜ

Birçok Amerikan medyasının haberine göre, 53 yaşındaki Afrikalı-Amerikalı Frank Tyson, 18 Nisan'da Ohio'da bir polis memurunun dizinin altında boğularak öldürüldü.

Ohio polisi, 24 Nisan Çarşamba günü bir polis memurunun vücut kamerasından, yere sabitlenen ve kelepçelenen Frank Tyson’ın, polisleri nefes alamadığı konusunda defalarca uyardığı görüntüleri yayınladı.

Polis, meydana gelen bir trafik kazasının ardından olay yerine geldi. Yakın zamanda cezaevine giren ve şartlı tahliyeyle serbest bırakılan Tyson, yakındaki bir bara sığındı. Kameranın kaydettiği görüntülere göre, polis onu burada oldukça tedirgin halde buldu.

Şiddetli müdahalede bulunan polis, Tyson’ı yere sabitleyip, kelepçeledi. Polis memurlarından biri onu hareketsiz kılmak için boynuna dizini bastırdı. 53 yaşındaki adam, "Nefes alamıyorum, nefes alamıyorum" dedi ve birkaç dakika sonra hareketsiz kaldı. Polis kalp masajı yapmaya çalıştı ancak adamın tutuklanmasından bir saat sonra hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Olaya karışan iki polis memuru Beau Schoenegge ve Camden Burch idari izne ayrıldı. Ohio Başsavcılığı Ceza Soruşturma Bürosu (BCI), konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Frank Tyson'ın ölümünün koşulları ve son sözleri Mayıs 2020'de Minneapolis'te Derek Chauvin adlı polis tarafından katledilen 46 yaşındaki Afrikalı-Amerikalı George Floyd'un sözlerini anımsattı.