Almanya’da casus oldukları şüphesiyle iki Rus tutuklandı

Almanya’da federal savcılıktan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'ya askeri desteği baltalamak amacıyla sabotaj eylemleri planladığından şüphelenilen iki Rus tutuklandı.

Alman vatandaşlıkları olduğu belirtilen iki kişinin, ülkenin güneydoğusundaki Bavyera bölgesinin Bayreuth kasabasında gözaltına alındıkları belirtildi. 

 İsimleri Dieter S. ve Alexander J olarak belirtilen kişiler, Almanya'da konuşlu "Amerikan silahlı kuvvetleri tesisleri" de dahil olmak üzere potansiyel saldırı hedeflerini araştırmakla suçlanıyor.

Her iki kişinin evlerinde aramalar da yapıldı. Dieter S. ayrıca “patlayıcı madde ve kundakçılık yapmak için komplo kurmak, sabotaj amaçlı ajanlık yapmak ve güvenliği tehlikeye sokan askeri tesisleri tasvir etmek, yabancı terör örgütüne üye olmak ve devleti tehlikeye atacak ciddi bir şiddet eylemi hazırlamakla” da suçlanıyor.

Alman medyasına göre Dieter S.'nin Aralık 2014 ile Eylül 2016 arasında Doğu Ukrayna'da “Donetsk Halk Cumhuriyeti”nin silahlı bir birliğinde savaşçı olarak yer aldığına ve bu bağlamda ateşli silah bulundurduğuna dair de güçlü şüpheler mevcut.