GÖRÜNTÜLÜ

Nöbetteki annelerden birlik ve özgürlüğe vurgu

Özgürlük Nöbetini 618’inci haftasında devralan yurtseverlerden Fatma Hemo ile Cemîle Muhammed, Kürtlerin ulusal birliğine vurgu yaparak, “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm istiyoruz” dedi.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ 618. HAFTASINDA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin sonlandırılması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana sürdürülen “Özgürlük Nöbeti” 618’inci haftasında.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grubun üstlendiği nöbet eylemini, bu hafta Almanya’nın Münster kentinden gelen Fatma Hemo, Cemîle Muhammed, Elyan Huseyîn ve Ahmet Bagok adlı yurtseverler devraldı.

25 yıldır faşist Türk devletinin zindanında esir tutulan ve üç yıldır hiçbir haber alamadıkları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için Strasbourg’a geldiklerini belirten Elyan Huseyîn, “Her Kürt, her genç, her anne, her erkek ve her çocuk el ele verelim, tek yürek olalım, tek hedef edinelim. Bunu umuyoruz” dedi.  

Abdullah Öcalan ve tüm tutsakların özgürlüğü için Strasbourg’a geldiklerini ifade eden Cemile Muhammed ise, İmralı’ya selamlarını iletti. “3 yıldır haber alamadığımız Önderimizin özgürlüğünü, halkımızın da özgür yaşamasını istiyoruz” diyen Cemile Muhammed, “Bunun için gece gündüz ayaktayız, her zaman da alanlarda olacağız. Asla düşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Kürtlerin katledilmesine, coğrafyasının talanına, Kürtler üzerindeki egemenlikçi politikalara, annelerin yüreğinin yanmasına “artık yeter” diyerek tepkisini dile getiren Cemile Muhammed, “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” istediklerini vurguladı.  

Fatma Hemo ise şöyle konuştu: “Üç yıldır Önderimize ne olduğunu bilmiyoruz. Bütün devletler bizi parçaladı, her birimizin yönünü farklı yerlere çevirdi. Düşman bizim bir olmamızı, birliğimizi kurmamızı istemiyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Birlik olalım. Bin yıllardan beri devletlerin zoru zulmü hep biz Kürtlerin üzerindedir. Bütün Kürt kardeşlerimiz birlik olsun. Birlik olmazsak ülkemizi özgürleştiremeyiz. Topraklarımızın altı şehitlerimizle dolu; şehitlerimizin kanına sahip çıkalım. Sırtınızı düşmanınıza yaslamayın. El ele verip ülkemizi özgürleştirin."