Son Dakika: Gerilla özel teknikle vurdu: 1 konteynır ve 1 mevzi imha edildi

İran Cumhurbaşkanını taşıyan helikopter konvoyunda kaza

Reuters'in İran televizyonuna dayandırdığı habere göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan üç helikopterden biri kaza yaptı. Cumhurbaşkanı Reisi'nin durumu hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Tasnim Ajansı'na göre kaza, “Doğu Azerbaycan” bölgesinde meydana geldi. İran'ın yarı resmi haber ajansı, konvoydaki diğer iki helikopterin güvenli bir şekilde iniş yaptığını bildirdi. Bu helikopterlerde diğer İranlı yetkililer bulunuyordu.

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA), kazanın kötü hava koşulları ve sis nedeniyle iniş sırasında meydana geldiğini belirtti. IRNA'ya göre, Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinde İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Doğu Azerbaycan bölgesi valisi de bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Reisi, bölgeye bir barajın açılışı için gidiyordu.

Şu ana kadar bu bilgiler resmi olarak doğrulanmadı. 2021 yılından beri İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan İbrahim Reisi, kariyerine yargı sisteminde bir din adamı olarak başladı. İran devriminden sonra yeni rejime muhalif olanların bastırılmasında rol aldı. Muhafazakar çevrelerin desteğiyle Ayetullah Ali Hamaney'in yerine geçmesi beklenen Reisi, Uluslararası Af Örgütü tarafından insanlığa karşı suç işlemekle suçlanıyor. Başkanlığı döneminde, 2022'den itibaren Kürt genç kadın Jîna Emînî'nin Tahran’da ahlak polislerince katledilmesi sonrası benzeri görülmemiş bir isyan başladı ve yüzlerce kişi katledildi.